На море в Европа – вижте 5 страхотни плажа

На море в Европа – вижте 5 страхотни плажа

Европа има безброй красиви плажове, които са отлично място за почивка както за местните хора, така и за чуждестранните туристи. Ето някои от плажовете, които безспорно ще ви пренесат в друго измерение.

Златни рат в Хърватия

Златни рат, в превод Златен нос или Златен рог, представлява ивица земя, вдадена в морето. Намира се на около 2 км западно от пристанищния град Бол, разположен на южното крайбрежие на хърватския остров Брач в област Далмация.

Миртос в Гърция

На Гърция определено не й липсват красиви плажове, но Миртос е алфата и омегата на местата, които задължително трябва да се посетят от туристите. Плажът е заобиколен от двете страни от планини и се намира на остров Кефалония в Йонийско море.

Олудениз в Турция

Олудениз е малко селище и плажен курорт в област Фетие, вилает Мугла, на Турската ривиера в югозападна Турция. Плажът на Олудениз е един от най-сниманите в цялото Средиземноморие, и не без причина. Крайбрежната ивица е покрита с камъчета, а водата е в красиви синьозелени нюанси.

Ла Пелоса в Италия

Ла Пелоса е един от най-красивите плажове на остров Сардиния. Заобиколен е от ветровити дюни, изпъстрени с шарени цветя, а морето е в различни нюанси на синия цвят. Плажът е своеобразен малък оазис, който е богат на риби, и това го прави страхотно място за гмуркания.

Кала Макарелета в Испания

Това, което прави плажа Кала Макарелета на остров Менорка удивителен, са кристално чистите тюркоазени води и покритата с бял пясък плажна ивица. Кала Макарелета е ограден от скали, върху които растат борове и каменни дъбове.

Лятото наближава, така че е добре човек да планира отсега къде ще прекара ваканцията си. Ако реши да посети някой от тези неземно плажове, със сигурност ще се върне, зареден с много положителни емоции, и дълго ще пази спомените за удивителното място, на което е бил.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Семейна къща за гости Даф |...

Семейна къща за гости Даф се намира в Обзор и е място, където туристите могат ...

thumbnail
hover

Почивка на море

Настъпи ли топлият и пълен с положителни емоции летен сезон, съвсем логично ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

На море в България

България разполага с прелестен излаз на Черно море. Нашето черноморско край...

  • Публикувано от bgstart