На море в Испания

На море в Испания

Коста Брава
Коста БраваКоста Брава е едно от най-красивите места за почивка в Испания. Крайбрежието му е наричано още „Скалистият бряг“, и се простира в продължение на 200 км,  като обхваща много красиви плажове и средиземноморски градчета, като Лорет де Мар, Паламос, Тоса де Мар, Л’Ескала, Кадакес, Порт де ла Селва и др. Пейзажите на Коста Брава са изключително красиви, способни да спрат дъха на туристите.
______________________________________________________________________________

Коста Дорада
Коста ДорадаКоста Дорада е сред най-красивите курорти в Испания. Намира се на 80 км западно от Барселона и на 10 км западно от Тарагона между курортите La Pineda и Cambrils de Mar. Коста Дорада, наричан още „Салоу“, предлага кристално чисти пясъчни плажове, спокойни скалисти заливчета и много забавления и атракции. Интересно място е  големият аква парк „Universal’s Port Aventura“.
______________________________________________________________________________

Коста Дел Сол
Коста Дел СолКоста Дел Сол или така нареченият „Слънчевият бряг” е разположен в най-южната част на Испания, провинция Андалусия. Този красив плаж, който се простира в продължение на 300 км. напълно заслужава своето името, тъй като тук 11 месеца в годината красивите брегове са огрявании от слънцето. Малага е родното място на световноизвестният Пабло Пикасо. Близо до Коста Дел Сол е разположен един от най-елитните курорти на брега – Марбеля.
______________________________________________________________________________

Палма де Майорка
Палма де МайоркаОстров Майорка е най-големият от така наречените „Балеарските острови“. Той е разположени в Средиземно море и е част от територията на Испания. Най-големият град на острова е град Палма, който е и столица на автономната област на Балеарските острови.
Палма де Майорка е разположен на южното крайбрежие на острова, в залива Палма.  Тук има изобилие от живописни плажове, топло време, гостоприемството, първокачественото обслужване в хотелите и уникалната местна кухна.  Острова се епревърнал в любимо място за почивка на много европейски туристи.
______________________________________________________________________________

Тенерифе
ТенерифеТенерифе е най-големия от седемте острови от Канарския архипелаг, разположен е на 300 км от африканското крайбрежие, на 1300 км от Пиринейския полуостров. Още от древността Гърците са наричали Канарските острови „острови на изобилието“.  Острова има е с форма на триъгълник с площ 2034 кв. м. В центъра му е разположен връх Тейде – най-високата точка на Испания (3718 м над морското равнище).

Канарскте острови са единствения курорт в Европа с целогодишен топъл климат. Тук винаги температурата на въздуха е 25-27°C, а на водата – 21-23°C.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Семейна къща за гости Даф |...

Семейна къща за гости Даф се намира в Обзор и е място, където туристите могат ...

thumbnail
hover

На море в Европа – вижте...

Европа има безброй красиви плажове, които са отлично място за почивка както ...

thumbnail
hover

Почивка на море

Настъпи ли топлият и пълен с положителни емоции летен сезон, съвсем логично ...

  • Публикувано от bgstart